inauguració 2014

Celebració de la Consulta sobre el posicionament de l’Agrupament en l’Independència.

2014/2015, Inauguració de curs al Molí de la Roda.

Manifest:

El Principat de Catalunya està vivint un moment històric. Fa més de 300 anys que el nostre país reclama el dret a decidir la seva autodeterminació. Actualment estem vivint un procés polític i civil molt important, en el qual es reivindica el dret a decidir i es lluita contra la negativa de l’Estat Espanyol. I nosaltres creiem que també hi hem de dir la nostra.

Aquest és un tema que sempre hem tingut present com a Agrupament. A la Inauguració de curs 2014-2015 al Molí de la Roda, després d’un debat amb famílies, vam dur a terme una consulta oberta a caps, akeles i famílies. Allà vam decidir si l’Agrupament s’havia de posicionar a favor de la Independència o no. La participació va ser d’un 53’4%, i es va imposar el SÍ a la independència amb un 88’3%. El NO va quedar amb un 9’6%, i els vots en blanc amb un 2’1%.

Què va comportar aquesta consulta a nivell d’Agrupament? Com eduquem pel país?

Com a Agrupament seguim educant en la mateixa línia de país. El PAÍS és un pilar del nostre moviment escolta, juntament amb l’EDUCACIÓ i l’educació per a l’ESPIRITUALITAT. Què significa fer país? Per a nosaltres, com a Antoni Gaudí, significa apropar als infants i joves al lloc on viuen, conèixer-lo i estimar-lo, com també els altres llocs del món. Fer país és viure a la natura, trepitjar el territori, guiar-se amb un mapa, respectar l’entorn reciclant i recollint la brossa, conèixer la flora, la fauna… Fer país també és fer descobertes allà on anem de sortida, apropar-se a les tradicions i la cultura que identifica a les persones, entendre les cançons que cantem i cantar cançons per aprendre sobre el món, la història, els sentiments i els valors; pujar i baixar bandera de campaments i donar la llibertat de dur dalt d’un cim la bandera que els joves es sentin seva. Fer país és trencar estereotips, reconèixer el dret a l’asil i conèixer la multidiversitat que ens envolta, implicar-nos en el barri i les seves entitats i moviments socials, fer projectes… Fer país és oferir espais espontanis i intencionats on el debat, la conversa i la reflexió siguin la millor eina educativa per fomentar l’esperit crític i compartir opinions socials, naturals, polítiques, culturals… No volem imposar cap opinió, tot i que tenim clara una línia educativa: eduquem en relació als drets humans i reivindiquem qualsevol vulneració d’aquests.

Per a nosaltres, que es negui el dret a decidir dels pobles és una vulneració dels drets humans. Qualsevol poble té dret a decidir sobre com vol el seu país de forma democràtica. A l’escoltisme eduquem perquè les persones, de forma crítica, decideixin com volen ser i descobreixin com es senten. I oferim espais perquè puguin expressar-se lliurament, en els quals  les contradiccions i la diversitat d’opinions ens fan més grans com a persones.

Com a Agrupament, podem afirmar que gran part dels membres es consideren Independentistes i reclamen una República Catalana, tot i que part d’aquests no pensa que sigui una reivindicació escolta, sinó personal. Tanmateix, reivindiquem fermament el dret a decidir i eduquem perquè aquesta temàtica, com tantes d’altres, pugui ser tractada amb els infants i joves. No tenim por a parlar i opinar, tenim la valentia de posicionar-nos i volem educar tenint en compte la realitat que ens envolta. Perquè això significa deixar el món millor de com l’hem trobat.

Com a Agrupament, ens adherim al PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM. Aquesta és una campanya d’adhesions per recollir el suport d’institucions, entitats, electes i particulars, de dins i de fora de Catalunya, per a la celebració d’un Referèndum sobre el futur polític de Catalunya.

https://pactepelreferendum.cat/

         Som fidels al nostre país i ens sentim ciutadans del món –

AEiG Antoni Gaudí

Maig 2017